Releaseopmerkingen voor CorelDRAW Graphics Suite 2019-update 1 (Windows 64-bits)

Update 1

Correcties voor een aantal door klanten gemelde problemen evenals directe toegang tot de Corel Cloud. Update 1 verbetert hierdoor uw ervaring voor CorelDRAW Graphics Suite 2019.

Verbeterde prestaties

• De lijst met de meest recent gebruikte lettertypen blijft nu tussen sessies behouden.
  • De lijst met meest recent gebruikte bestanden blijft nu correct tussen sessies behouden.
  • In het koppelvenster Voorwerpen kunt u nu de vulling- en omtrekeigenschappen weergeven van voorwerpen door op de knop Opties te klikken en de opdracht Voorwerpeigenschappen weergeven in te schakelen.
  • CorelDRAW en Corel PHOTO-PAINT kunnen worden opgestart op Windows 10 N Edition.
  • Als u een schaduw toepast en overschakelt van de standaardwerkruimte naar een andere werkruimte, loopt de toepassing niet langer vast.
  • Als u een perspectief toepast op bitmaps, wordt nu volgens verwachting een transparante achtergrond gecreëerd.
  • De opdrachten voor aangepaste bitmapeffecten zijn niet langer van invloed op het invoeren en bewerken van tekst.
  • De opties voor Hoofd-/kleine letters wijzigen zijn nu beschikbaar in het dialoogvenster Tekst bewerken in CorelDRAW.
  • Voor lenseffecten wordt de verwachte kleur weergegeven.
  • Wanneer u op Ctrl + P en vervolgens op Enter drukt, wordt het document volgens verwachting afgedrukt.
  • De mini-voorbeeldweergave in het dialoogvenster Afdrukken geeft de afdrukstand die u kiest nu correct weer.
  • Voor de nieuwe voorkeuzen die u opslaat via het dialoogvenster Een nieuw document maken blijven de instellingen behouden.
  • De status van het deelvenster met de mini-voorbeeldweergave in het dialoogvenster Afdrukken blijft nu tussen sessies behouden.
  • Het is nu eenvoudig om het gewenste kleurenpalet te kiezen in de lijst met paletten in de kleurenvullingkiezers.
  • Wanneer het koppelvenster Kleur wordt losgekoppeld, worden hierin kleurstalen weergegeven en is het gedrag volgens verwachting.
  • Het begin- en eindknooppunt van verlooptintvullingen wordt volgens verwachting weergegeven.
  • In CorelDRAW kunt u de tint van steunkleuren die worden gebruikt in effen vullingen opgeven door een percentage in te voeren.
  • Als u oudere werkruimten importeert in Corel PHOTO-PAINT kan de toepassing nu normaal worden gestart.

CorelDRAW.app, CorelDRAW en Corel Cloud

CorelDRAW.app, een webapp waarmee u afbeeldingen kunt maken die exclusief beschikbaar is voor gebruikers van CorelDRAW Graphics Suite, is nu geïntegreerd in CorelDRAW. U kunt CDR-bestanden die in CorelDRAW.app of CorelDRAW zijn gemaakt opslaan in de Corel Cloud, een online opslagplaats voor bestanden, en deze bestanden vervolgens openen in een van beide toepassingen. U kunt bijvoorbeeld een ontwerp maken in CorelDRAW.app, dit opslaan als een CDR-bestand in de Corel Cloud en het ontwerp later bewerken in CorelDRAW, waarmee u kunt profiteren van het scala aan bewerkingsgereedschappen. U kunt het bewerkte bestand rechtstreeks vanuit CorelDRAW opslaan in de Corel Cloud en het bestand vervolgens op elk gewenst apparaat openen en annoteren in CorelDRAW.app. Het geannoteerde bestand kunt u later opnieuw openen in CorelDRAW vanuit de Corel Cloud voor verdere bewerking.

Als u een bestand vanuit de Corel Cloud wilt openen in CorelDRAW, klikt u op Bestand > Openen vanuit Corel Cloud. Als u een bestand wilt opslaan in de Corel Cloud, klikt u op Bestand > Opslaan naar cloud. De eerste keer dat u toegang krijgt tot de Corel Cloud vanuit CorelDRAW, wordt u gevraagd om u aan te melden met het wachtwoord dat aan uw Corel-account is gekoppeld. U hoeft zich slechts één keer per jaar aan te melden.